sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Uutuuksia keittiössä: riisinuudelit!

Mopo vähän karkasi käsistä paikallisessa kiinalaissupermarketissa, kun tutustuin riisinuudeleihin ja superterveelliseen seesamiöljyyn! Siinäpäs vasta hauska ruoka Irikselle, joka on rakastunut pastaan mutta jolle en jatkuvasti haluaisi keittää spagettia -- jatkuva valkoisen vehnän syöminen on itsestänikin alkanut tuntua turhalta ja kyllästyttävältä.

Riisinuudeliwokki

1 paketillinen (n. 100 g) riisinuudeleita -- vaikka toki mitkä tahansa nuudelit käyvät!
1 munakoiso
1 purjo
1 paketti tofua
seesamiöljyä
(aikuisille lisäksi: soijakastiketta ja seesaminsiemeniä)

Freesaa öljyssä pehmeiksi purjoviipaleet & ohueksi viipaloitu (sitten jokaisen viipaleen voi jakaa vielä vaikka neljään osaan) munakoiso. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää mukaan viipaloitu tofu. Keitä sillä aikaa riisinuudelit pehmeiksi ja lisää ne pätkittyinä mukaan. Heitä mausteeksi mukaan rohkeasti seesamiöljyä sekä aikuisten annoksiin soijakastiketta ja seesaminsiemeniä, jos saat niitä käsiisi. Nam!

Iris ja riisinuudeliparta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti