Järjestimme kauan sitten pikkuruisen neulekerhomme voimin Beckett-illan: luimme ääneen (pukujen ja muun lavastuksen kera!) Waiting for Godot'ta ja valmistimme irlantilaista ruokaa. Muistan illasta lähinnä läjän kummallisia hattuja, joita näytelmässä tarvittiin, sekä ihanan ruoan. Siivotessani tässä yhtenä päivänä silmiini osui printti, jonka turvin silloin kokkasimme. Potato cakesien, Irish soda breadin ja muiden joukosta erikoisen herkullista oli tämä viileään kevätiltaan hyvin sopiva soppa:
Irlantilainen porkkanakeitto
4 rkl oliiviöljyä
10-12 porkkanaa
1 suuri sipuli
6 valkosipulinkynttä
5 kokonaista neilikkaa
1 litra (suolatonta tai vähäsuolaista) kasvislientä
3 rkl sitruunamehua
hyppysellinen sokeria (tämä jätettiin yhden sokeridieettaajan ja vauvan toivomuksesta pois)
suolaa ja pippuria (nämä lisättiin aikuisten versioihin)
2 dl kasviskermaa
Kuumenna öljy. Kuullota pilkottuja kasviksia öljyssä 5-10 minuuttia eli kunnes sipulit ovat kevyesti kuullottuneet. Lisää kasvisliemi ja neilikat ja kiehuta, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Ongi neilikat pois keitoksesta. Soseuta, lisää sitruunamehu ja kerma ja tarvittavat mausteet.
Iris söi keittoa tuliaisriisikakkujen avulla ja kuunteli tarmokkaana vaalikeskustelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti