...on jo monena päivänä osoittanut toimivuutensa, kas tässä:
Olemme parhaamme mukaan toteuttaneet sormiruokafilosofian ajatusta siitä, että vauva osallistuisi yhteisiin aterioihin ja myös söisi mahdollisimman pitkälti samaa ruokaa kuin muutkin. Tuoreen uutisen mukaan suomalaiset heittävät ihan valtavasti ruokaa roskikseen, ja sen hengessä olen tehnyt viime päivinä pientä ruokakaappi-inventaariota. Sen tuloksena keitin tänään bulguria, jonka ajattelin maistuvan vauvallekin tofun ja tomaatin kanssa. Kuten niiiin monen muun ruoan kohdalla, bulgurkin tuntui kaipaavan suolaa, ja sitä taas kuuluu vauvan kohdalla välttää (eikä suolaton tai äärimmäisen vähäsuolainen ruokavalio ole meille muillekaan pahaksi, päinvastoin!). Aikaisemmin olen lisännyt pastan tai oikeastaan minkä tahansa muun lisäkkeen keitinveteen hiukan suolaa tai kasvislientä, mutta koska nyt se ei ole mahdollista, keksin ripautella hiukkasen Reformin ihanaa kasvisliemijauhetta (joka ei myöskään sisällä natriumglutamaattia eli E651:stä toisin kuin melkein kaikki muut liemikuutiot/-jauheet) suoraan aikuisten bulgurannosten päälle ja sekoittaa sen vielä höyryävänä. Nam! Täysjyväbulgurpakkauksen kyljessä oli pitkät pätkät tuotteen hyvästä glykeemisestä indeksistä, joten nyt on siis vauvakin (puolivahingossa) välttynyt pelkiltä nopeilta hiilareilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti