Vietimme neljä päivää Iriksen kanssa kahden kesken. Satun olemaan keskellä useampaa valtavaa työprojektia, joista ainakin yksi oli pakko selättää jo tällä viikolla. Helppo ratkaisu: pyrähdys vanhempieni luokse. Se merkitsee poikkeuksetta useampia sylejä, lastenhoitoapua ja työrauhaa sekä tietenkin jonkun muun tekemää hyvää ruokaa. Iris maisteli elämänsä ensimmäistä kertaa parsakaalia ja vaikutti pitävän siitä oikein paljon. En tullutkaan ajatelleeksi, kuinka ergonominen ruoka se on sormiruokailijaa ajatellen: varresta kiinni vaan, niin ainakin osa kukinnoista menee väistämättäkin suuhun asti.
Isäni loihti meille muun muassa tällaista kaurarieskaa Juvalla sijaitsevan Rapion myllyn kaurahelmistä (myös kaurahelmipakkauksessa ollut resepti on heidän sivuiltaan). Idyllinen mylly on ehdottomasti esimerkiksi kesäretken arvoinen! Rieskan päälle levitettiin isän legendaarista kylmäsavulohilevitettä.
Kaurarieska helmistä
7 dl vettä
2½ dl kaurahelmiä
1½ tl suolaa
½ l maitoa
2 munaa
2 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
Keitä kaurahelmiä vedessä n. 20-30 min.
Lisää muut aineet. Kaada seos leivinpaperin päälle uuninpellille ja paista 250C:ssa noin 20-25 min.
Savulohilevite
paketti hyvää kylmäsavulohta pieninä suikaleina
paketti smetanaa
pieni punasipuli hienona silppuna
muutama tippa konjakkia
valko- tai mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja herkuttele rieskan tai minkä tahansa leivän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti