On jo pitkään tehnyt mieli hyvää stroganoffia (äiti teki lapsuudessa siitä niin hyvää lihaversiota) mutta hyvää kasvisreseptiä ei ole osunut kohdalle. Päätin tänään laatia omani, ja käytin siinä monien inhoamia soijasuikaleita - korvatkaa vapaasti vaikkapa sopivilla tofusuikaileilla, ruoan pääosassa on joka tapauksessa pieneksi kuutioitu suolakurkku!
Soijastroganoff
5 dl soijasuikaleita
keittovettä
2 sipulia
2 dl kermaa (tai soijakermaa)/smetanaa
1 tölkki (70 g) tomaattipyreetä
1-2 keskikokoista suolakurkkua
1 rkl sinappia
Keitä ensin soijasuikaleita 10 minuuttia. Voit maustaa veden esim. kasvisliemikuutiolla.
Kuullota pilkottu sipuli pannulla. Lisää joukkoon keitetyt soijasuikaleet, kerma/smetana ja tomaattipyree. Hauduta 10 minuuttia ja lisää lopuksi suolakurkkukuutiot ja sinappi. Jos kastike tuntuu tönköltä, lisää kiehuvaa vettä. Tarjoile esimerkiksi perunoiden tai riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti