perjantai 18. maaliskuuta 2011

Soijastroganoff

On jo pitkään tehnyt mieli hyvää stroganoffia (äiti teki lapsuudessa siitä niin hyvää lihaversiota) mutta hyvää kasvisreseptiä ei ole osunut kohdalle. Päätin tänään laatia omani, ja käytin siinä monien inhoamia soijasuikaleita - korvatkaa vapaasti vaikkapa sopivilla tofusuikaileilla, ruoan pääosassa on joka tapauksessa pieneksi kuutioitu suolakurkku!

Soijastroganoff

5 dl soijasuikaleita
 keittovettä

2 sipulia 
2 dl kermaa (tai soijakermaa)/smetanaa
1 tölkki (70 g) tomaattipyreetä
1-2 keskikokoista suolakurkkua
1 rkl sinappia

Keitä ensin soijasuikaleita 10 minuuttia. Voit maustaa veden esim. kasvisliemikuutiolla.
Kuullota pilkottu sipuli pannulla. Lisää joukkoon keitetyt soijasuikaleet, kerma/smetana ja tomaattipyree. Hauduta 10 minuuttia ja lisää lopuksi suolakurkkukuutiot ja sinappi. Jos kastike tuntuu tönköltä, lisää kiehuvaa vettä. Tarjoile esimerkiksi perunoiden tai riisin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti